top of page

Memory Travelpuppet

Deze knuffel is bedoeld als kleine rugzak voor
herinneringen. Het is het eerste ding dat vluchtelingenkinderen krijgen wanneer ze aankomen in België. Ze kunnen dit altijd met zich meedragen tijdens de lange reis die ze nog moeten maken en kunnen dit vasthouden om een gevoel van geborgenheid te krijgen.

​​De stof heeft een zachtere textuur aan de achterkant. Vluchtelingenkinderen zijn veel met hun handen aan het prullen. Hierdoor is het heel aangenaam om de knuffel aan te raken en kunnen de kinderen met het verschil
in textuur spelen.

Om de knuffel mee te nemen, kunnen ze hier een lint aan hangen. Als ze ermee willen spelen kunnen ze dit er dan weer afnemen. Ook dit lintje kunnen ze personaliseren door er dingen aan te hangen.

De knuffel heeft achteraan een zakje, waarin kinderen herinneringen kunnen steken. Vluchtelingen hebben weinig waardevolle spullen, zo kunnen ze hun mooie herinneringen overal met zich mee dragen en deze vasthouden als ze het moeilijk hebben.

Wanneer vluchtelingenkinderen van een buitenstaander iets "waardevols" krijgen, maken ze dit bijna meteen kapot. Deze knuffel kunnen ze personaliseren, hierdoor worden ze toch een beetje trots op zichzelf. Ze kunnen tekenen op de armen en benen, zo krijgen de knuffels bijvoorbeeld stoere tatoeages of mooie juwelen.

bottom of page