top of page

Nanni

Op een speelse manier kunnen belangrijke en minder belangrijke weetjes aangeduid worden. Zo hoeven ouders zich geen zorgen meer te maken of ze alle informatie hebben gezegd voor ze vertrekken.

Ook voor de kinderen is het een duidelijkschema van wat wel of niet mag en kunnenze de babysit niet uitdagen door hem ofhaar verkeerde info te geven over wat bijmama en papa wel of niet mag.

De basiskubus bevat algemene informatie over het gezin. Deze kubus kan ook dienen als opbergruimte voor overige onderdelen.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen kleinere kubus. Zo heeft ieder kind ook een andere kleur, waardoor het onderscheid tussen de kinderen duidelijk wordt op de klok van de basisblok.
De informatie op deze blok, telt enkel voor dit kind.

“Hoelaat moeten de kinderen gaan slapen?”
Met de kleine pion in de kleur van het kind, kan je op een simpele manier aanduiden hoelaat het kind moet gaan slapen. De pion heeft magneten op de uiteinden, waardoor het gemakkelijk blijft hangen aan de klok. De magneten bevinden zich op beide uiteinden, zodat het gemakkelijk aan te duiden is wanneer kinderen op hetzelfde uur gaan slapen.
De kleine wijzer geeft het werkelijke uur aan, zodat kinderen zelf kunnen zien dat ze moeten gaan slapen.

Om bij meerdere kinderen duidelijk te maken welke kubus bij welk kind hoort, heeft ieder kind een eigen kleur.
Binnen dit gekleurde kader kunnen ouders een foto steken van het kind. Binnenin de kubus is een opening om deze foto in te steken.

Elk gezin heeft andere gewoonten. Met deze zijde kan je op een spelende manier de gewoonte afvinken die al gebeurd is. Dit afvinken doe je door de parel naar rechts te schuiven.
De gewoonten zijn aangegeven in de vorm van icoontjes op magneten die je zelf in de juiste volgorde kan hangen.

Op dit krijtbord kan het kind zelf kiezen wat erop staat. Hierop kan zijn of haar naam komen, leeftijd, een mooie tekening, enz.

Deze zijde bestaat uit post-it’s. Hierop kunnen dingen worden geschreven die eenmalig voorkomen. Bijvoorbeeld dat een kind ziek geweest is.
De post-it’s hebben de standaars maat, waardoor ze gemakkelijk kunnen vervangen worden wanneer deze op zijn.

De velcro op deze zijde is bedoeld op blokjes op te hangen. Deze blokjes vertellen de babysit wat het kind niet mag of wat er nog moet gebeuren voor het slapengaan van dit kind.
De langwerpige blokken zijn voorzien om zelf op te schrijven wat moet of niet mag, omdat dit bij ieder kind persoonlijk kan zijn.

Dit is de zijde met belangrijke contactgegevens om de ouders indien nodig te kunnen bereiken.
Deze gegevens kunnen op het kaartje geschreven worden of je kan ze afdrukken.
Ouders kunnen aanduiden hoelaat ze denken terug te zijn. Hier kan ook gekozen worden voor een vraagteken.

Op deze zijde wordt belangrijke informatie over het kind geplaatst, zoals allergiën.
Bij andere kan je als ouder kiezen wat hier belangrijk is en wat een babysit zeker moet weten over het kind.
Deze informatie kan ook op een kaartje geschreven of gedrukt worden.

bottom of page