top of page

Tater Theater

Toneel is een manier om even iemand anders te zijn en je emoties kwijt te kunnen zonder dat het persoonlijk wordt. Kinderen hebben het soms moeilijk om over hun gevoelens te praten. Tekenen kan al veel helpen, maar wat als we ons hele lichaam erbij betrekken? Lichaamstaal vertelt veel over een persoon. Met Tater Theater willen we dit op een speelse en creatieve manier benaderen. Aan de hand van onze methodes krijgen kinderen de kans om samen een verhaal te verzinnen en hierin een eigen rol te spelen. Door de verschillende elementen aan elkaar te koppelen, krijgen ze de mogelijkheid om samen met andere kinderen hun fantasie
te laten groeien. Even niet denken aan de moeilijke periode en je gewoon laten gaan.

Het Tater Theater heeft een leuk zakje waar
alle verschillende componenten inzitten
voor een leuke spelnamiddag.

In het zakje zit een boekje waar alle uitleg in staat. Er wordt vertelt hoe je de volgende materialen kan gebruiken en hoe je als begeleider het spel kan sturen. Achteraan staan enkele voorstellingen die dat jaar nog op de planning staan in de buurt en waar gezinnen met kinderen naar kunnen gaan kijken.

De kinderen leren elkaar tijdens een eerste oefening kennen aan de hand van deze zak met kaartjes in. Om de beurt trekken ze een kaartje en vertellen wat er opstaat en wat dit voor hen betekent. Bijvoorbeeld bij een kaartje van lievelingseten, vertelt het kind wat hij of zij graag eet.

De kinderen gooien met de 5 dobbelstenen, hierop staan verschillende symbolen. Met de 5 bovenste symbolen creëren de kinderen een verhaal.

Uit elk zakje nemen de kinderen een of enkele
kaartjes. Zo trekken ze de context waarmee ze een verhaal spelen.
Wie spelen ze?
Waar spelen ze?
Met wat spelen ze?

bottom of page